Kilo verdikten sonra neler değişir?

Kilo verdikten sonra hayatında ve vücudunda çok büyük değişiklikler fark edersin. Tartıdaki sayılardan daha fazlası değişmiştir. Nasıl göründüğün ve nasıl hissettiğinle beraber diğer insanların sana davranışlarında da değişiklikler olur.

Hormonsal değişiklikler 

Kilo verdikten sonra neler degisir - FRAPANY 2

Vücuttaki yağ hücreleri östrojen salgısının miktarını kontrol eder (arttırır) ve bu hormonlarda büyük düzensizliğe neden olur. Yüksek östrojen seviyesi testosteron seviyesinin azalmasına neden olarak kas kütlesini düşürür ve sürekli yorgun hissetmeni sağlar. Kilo verirken yağ da verildiği için bu semptomlar azalır ve hormonlar normal seviyelerine geri dönerler.

Az toksin 

Kilo verdikten sonra neler degisir - FRAPANY 3

Her gün yediğin yemeklerden, soluduğun havadan yüzlerce toksine maruz kalırsın. Yağ hücreleri bu toksinleri depolayarak vücuttan atılmasına engel olur. Aynı zamanda bu toksinler vücut kokusu, yorgunluk, ciltte kırışıklık gibi pek çok rahatsızlığa sebep olur. Yağ hücrelerin azaldıkça vücudundaki toksinler de otomatik olarak azalır.

Mutluluk 

Kilo verdikten sonra neler degisir - FRAPANY 4

Sağlıklı ve dengeli beslendiğinde, düzenli spor yaptığında ve aktif bir hayat tarzın olduğunda beynindeki nörotransmitterler daha iyi çalışır. Bu da senin modunu arttırarak stres seviyeni düşürür.

Gelişmiş bağışıklık sistemi 

Kilo verdikten sonra neler degisir - FRAPANY 5

Yağ hücrelerinin içinde bağışıklık sistemindeki hücreleri çeken reseptörler bulunur. Vücut ağırlığı (yağ hücreleri) fazla olduğu zaman, bağışıklık sistemi sanki bir hastalık ile savaşıyormuş gibi tepki verir. Bu şekilde devam etmesi belli bir süre sonra zararlı hale gelir.

Hareketlilik 

Kilo verdikten sonra neler degisir - FRAPANY 6

Belki de en önemli değişikliklerden biri yorgun hissetmeden daha fazla hareket edebiliyor olmandır. Nefes nefese kalmadan merdivenleri çıkabilir, daha hızlı olabilir ve daha rahat bir şekilde yaşayabilirsin.

 Sağlıklı yaşa ❤ FRAPANY

Yorum bırakın