Ten makyajında yaygın olarak yapılan hatalar

Kadınların vazgeçilmezi makyaj… Onu çok seviyoruz – ne kadar nankör olsa da. Nankör dedim, çünkü doğru yapmadığımız takdirde bizi ciddi komik durumlara sokabiliyor.
Yanlış fondöten seçiminden, abartılı kullanılan aydınlatıcıya kadar sık yapılan ten makyajı hatalarına bakmalısın.

Cildini hazırlamıyorsun.

İlk önce makyaj bazı ile cildini makyaja hazırlamalısın. Bu ürünler aynı zamanda cildin için koruyucu bir bariyer oluşturur.

Kirli makyaj aletleri kullanıyorsun.

Kirli fırçalar, yıkanmamış ve eski süngerler makyajının taze gözükmesini engeller ve hatta lekeler bırakır. Hijyenik problemlerden bahsetmiyorum bile.

Yanlış renk fondöten kullanıyorsun.

Fondötenin cildine doğal bir görünüm vermesi gerekir. Kendine en uygun rengi seçerken uzmanlar ürünün çene kemiğinde denenmesini öneriyor.

Fondöteni doğru uygulamıyorsun.

Fondöten sünger yerine düz bir fırça ile uygulanmalıdır. Sünger cildin farklı yerlerinde lekeler bırakabilir.

Kapatıcıyı yanlış sırada uyguluyorsun.

Birçok kişi kapatıcıyı fondötenden önce uygular. Ama aslında kapatıcı daha yoğun bir formüle sahip olduğu için en son uygulanırsa daha güzel bir görüntü verir.

Çok fazla aydınlatıcı kullanıyorsun.

Evet hepimiz parlamak istiyoruz. Ancak aydınlatıcıyı yüzüne olduğu gibi uygularsan alüminyum folyo gibi olursun. Stratejik ve küçük bir şekilde uygulamalısın ki daha natürel bir görüntü yakalayabilesin.

Çok koyu kontürleme yapıyorsun.

Kontürleme yüzüne keskinlik katmak için uygulayabileceğin en hızlı yöntem olmasına rağmen fazla yapman durumunda tam tersi etki yapar.

Yanlış allık rengi kullanıyorsun.

Allık yüzüne hareket vererek yanaklarını ortaya çıkarır. Uzmanlar en iyi allık renginin kişinin iç dudak rengiyle aynı renk olduğunu söylüyorlar. Garip dimi!

Çünkü makyaj önemli ❤ FRAPANY

Yorum bırakın