Dudak makyajında yaygın olarak yapılan hatalar

80’ler ve 90’lar da ki ruj trendini bilenler var mı? Koyu dudak kalemi çekilir, içi çok daha açık ruj ile doldurulur. Permalı kabarık saçlar ve garip kıyafetlerden bahsetmiyorum bile… Neyse ki bunları o zamanda bırakabildik. Gelelim günümüze… Değişen trendler dudaklarımızı da etkiledi, artık dudak makyajı sadece ruj sürmekten ibaret değil. Dudaklarımızı daha dolgun göstermeye çalışırken hata yapmıyor da değiliz.

Dudaklarında baz kullanmıyorsun.

Ruj aynı fondöten gibi baz ile birlikte daha doğal durur. Kısacası ruju dudakların fondöteni olarak düşünebilirsin. Baz kullanmak aynı zamanda rujun daha kalıcı olmasını sağlar.

Dudak fırçası kullanmıyorsun.

Ruju olduğu gibi uygulamak yerine fırça ile uygulamak daha düzgün bir dudak çizgisi çizmeni sağlar. Rujuna sürdüğün fırçanı önce geniş olarak açılmış dudaklarının kenarına uygulamalı ve sonra da içini aynı şekilde fırça ile doldurmalısın.

Kalıcı rujlara dikkat!

Kulağa ne kadar da güzel geliyor değil mi ‘kalıcı ruj’… Ancak özellikle kalıcı likit rujlar belli bir süre sonra dudakların kurumasına ve pul pul dökülmesine sebep oluyor (tabiki de her marka değil). Dudaklarına zarar vermesi bir kenara, bu rujları çıkarmak da öyle kolay olmuyor. O yüzden kalıcı ruj seçimini dikkatli yapmalısın.

Mucuk mucuk ❤ FRAPANY

Yorum bırakın