Göz makyajında yaygın olarak yapılan hatalar

Makyaj bir bakıma bağımlılık. Ten makyajını bazen es geçsek de göz makyajı olmazsa olmazımız. Dışarı çıkarken en azından bir maskara sürüp, bir kalem ya da eyeliner mutlaka çekiyoruz. Tabi profesyonel makyaj artisti değilsek elbette yaptığımız hatalar oluyor.

Göz farını karıştırmayı unutuyorsun.

Olay göz makyajına gelince farı harmanlamak daha natürel bir görüntü yaratır. Doğru fırçaları kullanarak renkleri karıştırmalısın.

Kaşlarını yanlış dolduruyorsun.

Kalın kaşlar şu anda revaçta olabilir ancak bunun için alıştırma yapman gerekir. Kaşlarına koyu renk uygulaman doğallığını bozar. Bu nedenle orijinal kaş renginin bir ya da iki ton açığını kullanmalısın.

Göz kalemini çekerek sürüyorsun.

Başarılı bir kedi gözü makyajı yapmanın kolay bir iş olmadığını herkes biliyor ve bu işlemi göz kapağını çekerek yapman aslında sana yardımcı olmuyor. Çekmek yerine nazik bir şekilde bastırarak eyelinerı uygulaman daha iyi bir sonuç verir.

Rimel fırçasını çok kez sokup çıkarıyorsun.

Birçok kişi maskara fırçasını tüpün içine sokup çıkardıklarında daha fazla rimel geleceğini düşünüyor. Aslında bu şekilde yapmak tüpün içine havayı hapsediyor ve bu, zararlı bakterilerin oluşmasına sebep oluyor.

Sen zaten çok güzelsin ❤ FRAPANY

Yorum bırakın