Kilo verme motivasyonunu nasıl bulabilirsin?

Her şeyden önce bilmen gereken çok önemli bir şey var; sağlıklı olmak sadece tartıdaki sayıdan ibaret değildir. Senin kilonu etkileyen çok fazla faktör var ve unutma herkesin yapısı farklıdır. Ancak, kilolu olmak eğer senin günlük yaşantını etkiliyorsa o zaman kilo vermek senin için bir hedef olmalı. Eğer nasıl kilo vereceğini bilsen bile, bunun için ihtiyacın olan motivasyonu bulmak tamamen ayrı bir hikaye.

İlgini çekebilir…
Kilolu bir kadın olarak spora nasıl başlarsın
Kilo verdikten sonra neler değişir

İşte bu motivasyonu bulmana yardımcı olacak 9 farklı yol…

Neden kilo vermek istediğini bul. Belki daha enerjik olmak için, çocukların için, daha uzun yaşamak ya da o çok beğendiğin elbiseyi almak için… nedenini bul ve bunu kendine her gün hatırlat.

Spesifik hedeflerini yaz. Kaç kilo kaybetmek istiyorsun ve bunu nasıl yapacaksın? Bütün hedeflerini yaz ve bunların tek tek başarılacağını unutma.

Destek olacak kişileri bul. Eğer etrafındaki kişiler anlayışlı değilse, diyette olduğun için dışarı çok çıkmaman ya da sağlığın için zaman harcaman kendini diğer insanlardan izole edilmiş gibi hissetmene neden olabilir. Bu motivasyonunu etkiler. Sana destek verebilecek insanlar bulman çok önemli. Spor salonuna yazıl, sınıflara kayıt ol, online forumlarda yeni insanlarla tanış.

Kendini olduğun gibi kabul et. Hedeflerine odaklanman harika, ancak kendini onaylamak için kilo vermeyi beklemek çok iyi bir plan değil. Kendini sev ve bunun için zayıfladığını unutma.

Olumlu düşün. Zayıflama fiziksel olduğu kadar aynı zamanda zihinsel bir maceradır. Bu yolculuğa başlamadan önce bile her sabah seni motive eden bir mantra oluşturmalısın. Zihinsel ve duygusal açıdan kendini hazırlaman hiç istemediğin zamanlarda bile egzersiz yapmana yardımcı olur.

Ödül sistemi oluştur. İnsanoğlu pozitif teşvikler ile donanmıştır. Her başarında kendini sağlıklı bir şekilde ödüllendirmen motivasyonunu arttıracaktır (tabii ki de bu ödül bir kova dondurma yemek olmayacak).

Bahanelerini bırak. Kendini motive etmenin en iyi yolu belki de mazeretlerini geride bırakmaktır. Pazartesi başlayacağım ya da tatilden sonra başlayacağım şeklinde konuşmak hiçbir işine yaramaz.

İlerleme bekle, mükemmellik değil. Mükemmeliyetçilik ruhunu bir kenara bırakırsan hayal kırıklığı yaşamazsın. Bu hayattaki her şey için böyle! Ya hepsi ya hiçbiri şeklinde düşünüp bir dilim pasta yediğinde o günü ya da o haftayı sakın çöpe atma.

Alışkanlık haline gelen bir rutin oluştur. Motivasyonu bulmanın en kolay yolu onu kolay yapmaktır. Unutma motivasyon sayesinde başlarsın ve bunu alışkanlığa dönüştürürsen devam edersin.

Yapabilirsin ❤ FRAPANY

Yorum bırakın