Kilo verme konusunda genetiklerden daha önemli olan 4 faktör

Bedenimizi biraz genetiklerimizin belirlediğini biliyoruz. Vücudumuzun bir yerine bakıp direk suçu ebeveynlerimize atabiliriz. Ancak bilmemiz gereken önemli bir şey var ki genetikler bunun tek sorumlusu değil. ‘Şişman olmak benim genlerimde var, aileme baksanıza’ diyerek bu konuyu direk genlere atan ve sıyrılmaya çalışan çok kişi var.

Genetikler nasıl gözüktüğümüzün üçte birini belirlerler. Yani bizler birey olarak kilomuz ve bedenimizin üzerinde yüzde 50’den fazla kontrol sahibiyiz. Burada genetiklerden daha önemli olan 4 faktör devreye giriyor. Çünkü bildiğimiz gibi yaşam tarzı çok büyük bir rol oynuyor.

Kimlerle takıldığın

Hiç ‘en çok beraber zaman geçirdiğin 5 kişinin karışımısındır’ diye bir şey duydun mu? Hayatındaki diğer insanlar senin düşündüğünden daha büyük etki yaratabilir. Eğer etrafında kötü yemek tercihleri yapan ya da egzersize önem vermeyen insanlar varsa, senin de bu şekilde yanlış kararlar vermen kolaylaşır. Ama eğer etrafında sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışan, düzenli egzersiz yapan, yeşillerini ve meyvelerini yiyen kişiler varsa sende onlara ayak uydurmak için daha fazla çaba sarfedersin. Beraber zaman geçirdiğin kişileri iyi seçmen lazım. Özellikle seni sağlık açısından pozitif etkileyebilen insanlarla vakit geçirmen kilo verme konusunda olumlu sonuçlar verecektir.

Ne yediğin

Kilo verme konusunda yemeğin öneminin çoğumuz farkındayız. Ancak bunun önemini ne kadar düşünüp günlük hayatımızda uygulayabiliyoruz? Sağlıklı ve dengeli beslenmede önceden planlamak çok önemlidir. Aksi takdirde canın ne istiyorsa onu yemek çok kolay olur, böylece koca bir kutu pizza ya da hamburger menüsünü farkına varmadan mideye indirmiş olursun. Yemek için ne alacağın, ne kadar alacağın ve ne pişireceğin/ yiyeceğin konusunda ne kadar çok düşünür planlarsan o kadar çok midene giren her şeye hakim olursun.

İlgini çekebilir…
Zayıflamanı sabote eden atıştırma alışkanlıkları

Nasıl yaşadığın

Aktif misin? Egzersiz senin günlük olarak aklında olan, düşündüğün, hayatının bir parçası mı? Yoksa kafana estiği gibi arada bir çalışıp haftalarca sporsuz mu devam ediyorsun? Egzersizin en zor kısmı başlamaktır. Ancak bir kere başladığın zaman değişimin farkına vardığında sadece devam edersin ve aynı su içmek yemek yemek gibi hayatının önemli parçalarından biri olur. Egzersiz, sağlıklı olmak, güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanın bir yaşam tarzı olduğunu sakın unutma.

İlgini çekebilir…
Kilo verme motivasyonunu nasıl bulabilirsin?

Kendine ne kadar dürüst olduğun

Bazen genetikleri suçlamak ve olaydan sıyrılmak kolay olabilir. Eğer tek sorunun gerçekten de genetikler olduğunu düşünüyorsan o zaman değişmek zorunda değilsin. Nasıl gözüktüğün ya da ne kadar sağlıklı olduğun konusunda hiçbir sorumluluk almadan hayatına devam edebilirsin. Ya da sadece senin kendi yaşamında, her şeyinde ne kadar büyük bir güce sahip olabileceğini düşünür ve bu uğurda çalışabilirsin. Bedenini değiştirmek için önce beynini değiştirmen gerekir.

İlgini çekebilir…
Kilo vermeni engelleyen hatalar

Başarabilirsin! ❤ FRAPANY

Yorum bırakın