Eğer kendini sevmiyorsan yaşadığın bütün romantik ilişkilerde karşılaşacağın 7 durum

Senin kendinle olan ilişkin diğer bütün ilişkilerini belirler. Bir diğer deyişle, eğer mutlu ve sağlıklı ilişkilerin yoksa, bu büyük ihtimalle kendinle yeteri kadar mutlu olmadığından kaynaklıdır.

Ruh halin öz güvensizliklerin ve yetersizliklerinle bulanıklaştığı zaman, içinde bulunduğun duygusal ilişkiyi bitirmeye mahkum bırakırsın. Senin güvensizliklerin partnerini tahmin ettiğinden daha fazla etkiler ve sürekli olan onay, dikkat ve güvence isteklerin ile karşındakini bunaltırsın. Sonuç olarak başarılı bir ilişkiye sahip olamazsın.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 2

Kişinin kendini sevmesi (öz sevgi) öğrenilen ve pratik yoluyla geliştirilebilen bir beceridir. Çiftlerin ikisi de öz sevgiye sahip olurlarsa gerçek bir bağlantı kurabilir ve mutlu bir ilişki yaşayabilirler. Aynı şekilde eğer çiftlerden birisinde bu eksikse aşağıdaki 7 tatsız durum ile karşılaşılması kaçınılmazdır.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 3.jpg

Kendini sevmeyerek partnerin için ekstra iş yaratırsın, çünkü bir ilişki olduğu için senin kaldıramadığın yükü kendileri taşımaya çalışırlar. Sen her şey için kendinden şüphe duyup kendi saygınla uğraşırken onlar seni daha mutlu etmek için normalden çok daha fazla efor sarf ederler.

Daha iyisini hak etmediğini düşünerek sana karşı kötü davranılmasını kabul edersin. Bunların içine kötü davranma/konuşma, ihmal etme, uygunsuz davranma ve hatta fiziksel şiddet bile dahildir.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 4.jpg

Her şeyin olduğundan daha kötü gittiğini düşünürsün. Bu senin kendi güvensizliklerini ve kendinden nefret etmeni ilişkine yansıtmandan kaynaklanır. Ne kadar amacın bu olmasa da…

İlişkin için minnet duymak yerine, ilişkini başka insanların ilişkileri ile kıyaslarsın. Mesela arkadaşının partneri ona doğum gününde pırlanta saat almıştır ve sen senin sevgilinin sana aldığı daha tutumlu olan hediyeyi bununla kıyaslayarak hem kendini hem de partnerini yormuş olursun. Bu da yine senin kendi güvensizliğinden kaynaklanan bir durumdur.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 5.jpg

Senin kendini sevmen ne kadar uzun sürerse daha az ‘yapışkan’ bir hal alırsın ve partnerinle aranızdaki bağ da o denli zayıflar. Buradaki yapışkanı bildiğimiz, yeni bir yapışkan etiket gibi düşün (kendini). İlk yapıştığın zaman kuvvetli bir bağın olur. Ancak her reddedilmede, küçümsemede, kötü olayda, senin kendi özgüvensizliğin ve kendini sevmemenle bu etiket (sen) yapışkanlığını kaybedersin.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 7.jpg

Bütün günü partnerin onayını almadan geçiremez hale gelirsin. Öz sevginin getirdiği en büyük avantajlardan birisi de kendi kendini onaylayabilme yeteneğidir. Dolayısıyla da bu sevgi olmadığı zaman sürekli olarak birinin onayını alma zorunluluğu hissedersin.

Her zaman daha azına razı olursun. Kişisel gelişme ve öz sevgini geliştirmendeki en büyük nedenlerden birisi daha azına razı olmak yerine hak ettiğini alabilmektir. Bay ya da Bayan Doğru’yu bulmadan önce senin bir Bay ya da Bayan Doğru olman lazım.

Eger kendini sevmiyorsan yasadigin butun romantik iliskilerde karsilasacagin 7 durum - FRAPANY 6.jpg

Küçük bir not: Hepimizin üzerinde çalışmamız gereken şeyler var. Bazılarımız için sevdiği bir kariyer bulmak, diğerleri için olması gereken yerde olmayan öz sevgiyi yerine koymak, bir başkaları için kötü alışkanlıklardan vazgeçmek… Yalnız olmak, sana bu problemlerle yüzleşme zamanını verir. Bir kere bunların üstesinden geldiğinde göğsünü gere gere ‘benimle birlikte olan çok şanslı’ diyebilirsin. Kendini seven insanlar bunları başarmış kişilerdir, çünkü kendileri için çok çalışmışlardır. Mutlulardır ve mutlu oldukları için de partnerlerine her zaman en iyisini vererek sağlıklı bir ilişki yaşarlar.

Kendini sev ❤ FRAPANY

Yorum bırakın