Yetişkin hayatında arkadaş edinmen için 6 tüyo

Sosyal medyanın atağa geçmesiyle insanların kendilerini daha yalnız hissetmeleri büyük bir ironi değil mi? Özellikle yetişkin insanlar bile bu şekilde hissederken…

Çoğu yetişkin, üniversite kampüsünden ayrıldıktan sonra nasıl arkadaş edinmeleri gerektiği hakkında hiçbir şey bilmezler. Klasik ‘seninle aynı ilgi alanı olan kişileri bul’ olayı çöpçatanlık sitelerinde işe yararken, ne yazık ki gerçek hayatta bir Cuma iş çıkışı takılmak için pekte işe yaramıyor.

Yeni arkadaş edinmenin en kolay yollarından birisi de en yakın arkadaşını partneri ile birlikte evine davet etmen olabilir. Rahat ve keyifli bir ortam yeni arkadaşlıklar için idealdir.

Bazen sahip olduklarına değer vermek yeni arkadaş edinmekten daha iyi olabilir. Eski arkadaşların için zaman ayır ve bir iki kadeh içki içmeye ya da kahve içmeye çağır.

Eski kontaklarınla Twitter ve Facebook’tan iletişime geçmeyi deneyebilirsin. Bu kişilerle zaten birkaç ortak arkadaşın vardır ve benzer şeylerle de ilgileniyor olma ihtimalin yüksek. Yakın yerlerde yaşıyorsan, denemeye değer.

İş yerinde iyi anlaştığın birini takılmak için davet edebilirsin. Zaten birlikte çalıştığın ve tanıdığın biri olduğu için iki kişide zorluk çekmez.

Networking’ yani işin sayesinde çevre edinmek ile de kendin gibi insanlarla tanışabilirsin.

Belki biraz çelişkili gözükse de tek başına yemeğe ya da içki içmeye giderek seninle aynı kafadan insanlarla tanışabilirsin. Sadece biraz dikkatli olman lazım.

Her zaman arkadaşa ihtiyacın olacak ❤ FRAPANY

Yorum bırakın