Çok fazla uyuduğunun 6 işareti

Normalden daha uzun bir uykunun ardından uyanıp hiç kendini berbat hissettin mi? Süper bir baş ağrısı, deli gibi ağrıyan vücut ve susamışlık hissi… Bunlar vücudunun göstermeye çalıştığı belirtilerden yalnızca birkaçı.

Genel olarak yeteri kadar uyuyamadığımız hakkında konuşurken, çoğu zaman çok uyumanın da aslında ciddi bir problem olduğunu vurgulamayı unutuyoruz. Kişinin kendini dinlenmiş ve zinde hissetmesi için her gece 10-12 saat uyuması ‘hipersomni’ ismi verilen bir durumdur. Eğer tavsiye edilen 7-8 saatten daha uzun uyuduğunu düşünüyorsan ya da 7-8 saat kadar uyuyup yine de kendini yorgun hissediyorsan bir doktora danışmanı tavsiye ederiz.

Bunun dışında yorganın altında olması gerektiğinden daha uzun zaman geçirdiğini gösteren birtakım işaretler de var.

Duygusal olarak kötü hissediyorsun.

Fazla uyumak ve yataktan çıkmak istememek duygusal olarak zor zamanlar geçirdiğinin işareti olabilir. Hatta ciddi bir depresyon belirtisi de olabilir. Eğer uyuma zamanın ve duygusal ruh halin arasında böyle bir bağ görürsen, uyku ve depresyonun ayrılmaz ikili olduğunu unutma.

Baş ağrısı ile uyanıyorsun.

Çok uyumak ile baş ağrısının arasındaki ilişki tam olarak çözülmemiş olsa da, bu ikisi genellikle beraber yaşanır. Baş ağrısının uyku sırasında beyinin çalışma şekliyle alakalı olduğu, besin değeri daha yüksek yemekler yenilmesi gerektiği ya da daha fazla su içilmesi gerektiği ile ilgili olduğu raporlanmış.

Sürekli yorgun hissediyorsun.

Bunca uyumaya karşı hala uykulu hissediyorsan yatakta geçirdiğin zamanı bir ya da iki saat azaltmalısın. Eğer yorgunluk hissi hala devam ediyorsa hafif egzersizler yaparak enerji seviyende bir değişiklik olup olmadığına bakabilirsin.

Vücudun ağrıyor.

Araştırmalar, çok uyumanın vücutta iltihaplanmaya sebep olduğunu, bu da ağrılar ile kendini dışa vurduğunu gösterir.

Sürekli unutkanlık yaşıyorsun.

Bilinç bulanıklığı ya da odaklamada zorluk çekiyor ve unutkanlık yaşıyorsan bunlar çok uyuma ile ilişkili olabilirler. Çoğu uzman 7 saatin ideal olduğunu savunuyor.

Nerdeyse her sabah uyuyakalıyorsun.

Bu çok bariz bir işaret! Ancak yine de eğer 7-8 saatlik uykunun üzerine hala uyanmakta güçlük çekiyorsan belki de en iyisi bir doktora danışmaktır. Günlük yaşantında belki pek önemli gözükmese de uzun dönemde ciddi şekilde zararlı bir hal alabilir.

Uykuna dikkat et ❤ FRAPANY

Yorum bırakın