Özel bir olay için nasıl kilo vermelisin?

Frapany’de biz ‘diyet’ kelimesinden pek hoşlanmıyoruz. Onun yerine sağlıklı ve dengeli beslenme yi kullanmayı tercih ediyoruz. Olay sadece neyi seçmen ve bırakman gerektiğini bilmekten ibaret. Sağlıklı ve gerçek yiyecekler tercih ederek olabildiğince en doğal şekilde beslenebilir ve haftada 1-2 kiloyu sağlıklı bir şekilde verebilirsin. Ama tabi bunun gerçekçi kısmı da var. Bazen kısa bir zaman içinde haftada 1-2 kilodan fazla vermen gerekebilir. Özellikle de havalar ısınıp sosyal takvimin dolmaya başladığı zamanlarda. Eğer böyle bir amacın varsa tercihlerini biraz değiştirerek şansını arttırabilirsin.

Daha az kalori al.

Kilo vermek için daha az kalori almak lazım. Genel olarak yarım kilo vermek için 3500 kalorilik bir eksik yaratmak gerekiyor. Tabiki de herkesin kalori ihtiyacı boyu, kilosu, yaşam tarzı vb gibi unsuralara göre değişiyor. Ancak egzersiz ile birlikte günlük 1500-1600 kalori alarak kilo verme şansını arttırabilirsin. Fatsecrets.com.tr gibi websiteleri sayesinde kaç kalori aldığının hesabını çok rahat bir şekilde yapabilirsin.

İlgini çekebilir…
Zayıflamanı sabote eden atıştırma alışkanlıkları

Egzersizlerini değiştir.

Sonuçları en iyi şekilde almak için egzersiz rutinin ara sıra değiştirmen gerekli. Mesela normalde yürüyüş yapıyorsan tempolu ve yavaş koşuya çevirebilirsin. Koşu yapıyorsan sprint ya da tabata gibi çalışmaları deneyebilirsin. Böyle zamanlar farklı şeyler bulmak ve denemek için idealdir. Zumba sınıfı ya da spinninge bir şans vermelisin belki de.

Daha fazla su iç.

Günde en az 8 bardak su içmemiz gerekli. Bazı insanlar su içtikleri zaman şiştiklerini ve kilo aldıklarınıı düşünürler. Ama aslında bunun tam tersi olur. Su sistemin temizlenmesini sağlar ve sindirime yardımcı olur. Aynı zamanda cildin de daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sodyumdan uzak dur.

Çok fazla tuz tüketimi vücudun su tutmasına neden olur. Eğer kısa bir süre içinde olabildiğince iyi gözükmek istiyorsan gıdaların etiketlerine dikkat ederek sodyum değeri yüksek olanlardan uzak durmalısın. En çok işlenmiş yemeklerde bulunan sodyum aynı zamanda diyabet, yüksek kan basıncı ve böbreklerde kronik hastalıklara da neden olur.

Kendini motive et.

Bunun için illa boy boy resimlerini Instagram’da paylaşmak zorunda değilsin. Arada bir kendine sağlıklı olmanın ve kilo vermenin önemini hatırlatarak hedefine daha kısa sürede ulaşmaya çalışabilirsin. Her zaman sağlıklı yaşam tarzını savunuyoruz. Ancak 2-3 hafta sonunda sonuçları gördüğün zaman bunun kalıcı olacağını da umuyoruz.

İlgini çekebilir…
Kilo verme motivasyonunu nasıl bulabilirsin?

Bronzlaştırıcı krem kullan.

Pek egzersiz ya da diyetle alakası olmasa da deyinmeden geçmek istemedik. Özel olayından önce bronzlaştıcı losyon kullanarak cildine sağlıklı yaz parlaklığı ekleyebilirsin.

Şimdiden iyi eğlenceler ❤ FRAPANY

Yorum bırakın