Sosyopatların gündelik hayatta kullandığı 13 akıl oyunu

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 1

Hayatında etkilendiğimiz herkes sosyopat değildir, ama eğer karşındaki kişinin seni manipüle etmeye çalıştığını, kendini hatalı hissetmek için seni yönlendirdiğini ya da sana inanılmaz şeker (yani kurnaz) davrandığını hissediyorsan belki de bir sosyopatın akıl oyunlarına kurban oluyorsundur. Ya da en azından bu eğilimlere sahip biri tarafından kandırılıyorsun. Bu tür ilişkiler, ister özel hayatında, ister iş yaşamında olsun seni inanılmaz derecede kafası karışmış bırakabilir. Bu tarz kişileri ve durumları ne kadar erkenden fark edersen kendini o kadar çabuk kurtarabilirsin. Aşağıda sosyopatların günlük hayatta çok basit bir şekilde kullandıkları bazı akıl oyunlarını ve davranışlarını yazdık. Tanıdığın ve yeni tanıştığın herkeste bu işaretlere dikkat etmelisin.

İlgini çekebilir…
Sevgilinin senden asla istememesi gereken 7 şey

Biraz fazla çekiciler.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 2.jpg

Sosyopatlar çekiciliklerini ve manipüle yeteneklerini istediklerini elde etmek için kullanırlar. Ama aslında gerçekten de kibar olmadıkları için onların bu tarz davranışları garip gelebilir. İlk etapta oldukça etkilenebilirsin ama belli bir süre sonra çekinirsin ve kafan karışmaya başlar.

Hiç pişmanlık göstermezler.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 3.jpg

Mesela bir sosyopatı yalan söylerken yakaladın. Normal insanlar yanlış yaptıklarını kabul edip özür dilerken sosyopatlar kendilerini haklı çıkarmak ve seni aslında senin hatalı olduğuna inandırmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Zamanla bu kişinin yalan söylerken aslında ne kadar rahat olduğunun farkına varırsın.

Her şey için seni suçlarlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 4.jpg

Eğer her şey için sen suçlanıyorsan bunu işaret olarak görmelisin. Eğer karşındaki sosyopat psikoloji konusunda bilgili ise hedefi masumca patolojik hale getirmek için psikolojik kavramlar kullanabilir.

Kafanı karıştırmaya çalışırlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 5.jpg

Ve bunu ellerine geçen her şansta yaparlar. Mesela bir şey derler ve sonra onu demediklerine seni ikna etmeye çalışırlar. Bir bakıma seni aptal yerine koyarlar.

 

Kafanı karıştırırken bundan zevk alırlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 6.jpg

Bunun için hiçbir pişmanlık ve üzüntü göstermezken aynı zamanda bundan eğlenirler. Bir sosyopat senin acı çekmeni, üzülmeni sağlar ve sonrasında da teselli için sen onlara gidince bundan zevk alır.

Tartışma sırasında kendini ‘deli’ hissetmeni sağlarlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 7.jpg

Eğer hiçbir tartışmayı kazanamadığını düşünüyorsan, ‘gaslighting’ e (kendini hatalı hissedecek şekilde birini manipüle etmek/yönlendirmek) maruz kalmışsındır. Bu yöntemle karşındaki kişi senin sözlerini manipüle ederek bu sözleri sana karşı kullanır. Sonuç olarak sen deliler gibi kendini savunmaya, kendi tartışmanı ortaya koymaya çalışsan da hiçbir zaman kazanamazsın ve her zaman sonunda kendini suçlu hissedersin.

Biraz tehditkarlardır.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 8.jpg

Seni kontrol etmek için bir sosyopat arada bir tehdit savurur. Çoğu zaman bunu durumu kontrol etmek amacıyla da yaparlar. ‘Bunu yaptığına pişman olacaksın’ ya da ‘Bir daha asla….’ gibi tehditlerle seni her zaman zor durumda bırakmaya çalışırlar.

Seni sürekli pohpohlarlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 9.jpg

Bir sosyopat seni kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır. Bunun içine iltifatlar ve yağ çekmeler de girer. Bu tarz şeyler kendini iyi hissetmeni sağlayabilir ama bu övmeler belli bir yerden sonra çok gelir. Mesela kısa zamandır tanıdığın biri sana seninle vakit geçirmekten hoşlandığını söylemek yerine, senin dünyadaki en şahane kadın olduğunu ve hayatını sensiz geçiremeyeceğini söylüyorsa bu manipüle etmek için yapılan pohpohlamadır.

Yalan söyler ve aldatırlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 10.jpg

Çok klasik gözükse de yalan söylemek bir sosyopatın en büyük işaretidir, özellikle de bu yalan onları hedeflerine yaklaştırıyorsa. Çünkü bu insanlarda pişmanlık duyguları ve diğer kişilere saygı yoktur. Dolayısıyla istediklerini elde etmek için normal insanlar gibi moral ve ahlaki kuralları önemsemezler. Doğru yanlış ayırt etme kabiliyetleri oldukça düşüktür.

Yasaları çiğnemeyi savunurlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 12.jpg

Aynı şekilde seni de buna inandırmaya çalışırlar. Sosyopatlar için yasaların ya da kuralların önemi yoktur ve eğer sen tersini savunursan senin hatalı olduğuna inanman için ellerinden geleni yaparlar.

Çok çok samimi gözükürler.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 13.jpg

Sosyopatlar genelde yalan söyleme konusunda oldukça iyi ve başarılıdırlar. Dolayısıyla onların yalanları sana gayet samimi ve içten oldukları izlenimini oluşturabilir.

Sana farklı davranırlar.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 11.jpg

Eğer birisi sana karşı çok tatlı davranıyorsa ama genel olarak çok kötü bir üne sahipse bir adım geri atmalısın. Bu gibi durumlarda sadece karşındakinin sana davranışlarına hareketlerine odaklanmak yerine gözlerini açık tutup etrafındaki diğer insanların bu davranışları nasıl gördüğüne bakmalısın.

Bir şeylerin ters gittiğini hissedersin.

Sosyopatlarin gundelik hayatta kullandigi 13 akil oyunu - FRAPANY 14.jpg

Tam olarak neyin ne olduğuna parmak basamasan da bir şeylerin yanlış olduğu hissi vardır sürekli olarak.

İnsanları tanı ❤ FRAPANY

Yorum bırakın