Düğünden önce kesinlikle yaşayacağın ‘çılgın gelin’ anları

Her ne kadar rahat bir insan olursan ol, düğün hazırlıkları sırasında birden çok kez çıldıracağın kesin. Düğün planlama, ailelerle ve insanlarla uğraşma, herkesi memnun etmeye çalışma derken her şeyin artık çok geldiğini fark edersin.

Düğünlerin aslında ne kadar da karlı bir iş olduğu ortada değil mi? Milyonlarca insan hayallerini gerçekleştiriyor… tabi bir fiyat karşılığında. Eğer daha önce evlendiysen ya da sana çok yakın birisinin düğünde önemli bir rol oynadıysan her şeyi bir araya getirmenin stresinin bir bedeli olduğunu da biliyorsundur. Soğukkanlılığını, sakinliğini bazı şeylerin kendini göstermesi durumunda koruman neredeyse imkansız olur… ve o bazı şeyler kesin kendini gösterecekler…

Gelinliğinle ilgili hemen hemen her durum

Herkes hayalindeki gelinliği bulabilmenin ve düğün gününde bunu giyebilmenin önemini çok iyi biliyor. Son dakika aksiliklerinin her şeyi mahvedebileceği bir gerçek. Sonuç olarak bozuk bir fermuarla kalmak istemezsin.

Davet ettiğin kişilerin olumlu ya da olumsuz dönüş yapmaması

Belki burada teknolojiyi suçlayabiliriz. İnsanlar davetiyelere cevap verirken telefonla aramak yerine mesaj göndermenin daha kolay olacağını düşünüyorlar. Genel olarak da son günlere kadar unutuyorlar.

Etrafındaki herkesin davetli olup olmadıklarını sorması

Doğal olarak insanlar senin büyük günün için çok heyecanlanıyorlar. Olur olmadık yerde ve zamanda davetli olmadıkları halde sürekli senin düğününe katılacak gibi konuşmaları seni çok zor duruma sokabilir. Yapacak bir şey yok! Ya davet edeceksin ya da umursamayacaksın.

Oturma planını ayarlamak

Düğün organize etmekteki en kritik konulardan birisi de oturma planını yapmaktır. Aileler arası çatışmaya, çiftler arası kavgalara sebep olan bu olayın seni çıldırtacağını bilerek hareket etmeye çalışmalısın.

Sen henüz her şeye karar vermemişken insanların sürekli olarak düğün ile ilgili sorular sorması

Düğün ile ilgili küçük detayların çoğu son dakikaya kadar karara bağlanamayabilir. Sen zaten bir ton şey ile uğraşırken insanların sürekli olarak sorular sorması seni kesinlikle boğacak.

Siz istemeseniz bile aile büyüklerinin geleneksel faktörleri zorlama çalışması

Herkesin sizin ne yapmanız konusunda bir fikri vardır. Her ne kadar çift olarak aile ve akrabaların önerilerine değer veriyor olsanız bile, kendi düşüncelerini size zorlamaları ciddi anlamda sıkıntı çıkarabilir. Sonuçta bu sizin özel gününüz, onların değil!

Büyük ya da küçük herhangi bir şeyin istediğin gibi gitmemesi

Mükemmelliği yakalamak neredeyse imkansız olmasına rağmen, her gelin düğün gününün en azından mükemmele yakın olmasını ister. Eğer minicik bir şey bile yanlış gitse, özellikle de düğün gününde, bu senin çıldırmana neden olabilir.

Sakin olmaya çalış ❤ FRAPANY

Yorum bırakın