Saçların yağlanmasına sebep olan bilmediğin nedenler

Saclarin yaglanmasina sebep olan bilmedigin nedenler - FRAPANY

Normal bir şekilde saçlarını şampuanlaman yağlı saçlarınla arandaki tek etken değil. Saç tipin, kullandığın ürünler, egzersiz rutinin, saçlarına ne kadar sıklıkla dokunduğun vs. vs. Bu bilinenler listesi uzar gider. Peki ya bilmediklerin?

Regl dönemi

Bu dönem bütün görünüşün ve hislerinle oynadığı kadar saçlarınla da oynuyor. Hormonsal değişiklikler saçlarının daha çabuk yağlanmasına neden olur.

At kuyruğu

Gelmiş geçmiş en trend saç modelidir at kuyruğu. Ancak saçlarını sıkıca toplamak yağ ve kirin kafa derine yapışmasını kolaylaştırır.

Şampuan

Çok sık saçlarını şampuanlaman saçlarını kendi yağından arındırdığın anlamına gelir. Doğal olarak saçlar normalden daha fazla yağ üretmeye başlar.

Kıvırcık saç

Saçlarını tarayınca saç diplerindeki yağ tarak yardımıyla saçın geri kalanına yayılır. Ancak kıvırcık saçların varsa ya saçlarını hiç taramazsın ya da daha az sıklıkla tararsın. Bunun sonucu olarak da saçların daha yağlı olur.

Kepek

Saçında kepek varsa direk olarak saçlarının kuru olduğunu düşünürsün. Ancak biriken kepek, yani ölü deri parçacıkları yağı deride tutar ve saçlarının yağlanmasına neden olur.

Saçların çok güzel ❤ FRAPANY

Yorum bırakın