Gün boyunca enerjini yüksek tutmanın yolları

Gun boyunca enerjini yuksek tutmanin yollari - FRAPANY 1

Sabah uyandığında bile yorgun mu hissediyorsun? Öğle yemeğinden sonra ağırlık basıyor ve gün içerisinde ara ara enerjin mi düşüyor?
Günler kısa ve saatler yetersiz kaldığında, enerjinin gün sonuna kadar yüksek seviyede devam etmesi neredeyse imkansız. Ama yapacağın küçük değişikliklerle gün boyunca enerjini koruyabilirsin.

Kendine uygun bir uyku düzeni oluştur ve bunu değiştirme.

Gun boyunca enerjini yuksek tutmanin yollari - FRAPANY 2Vücudun genel bir uyku ve uyanıklık döngüsü oluşturur. Eğer her gün aynı saatte uyur ve uyanırsan, enerjini gün boyunca devam ettirmek daha kolay olacaktır. Hafta sonlarında da aynı uyku düzeni ile devam etmelisin.

 

Sağlıklı bir kahvaltı etmeden evden çıkma.

Gun boyunca enerjini yuksek tutmanin yollari - FRAPANY 3Uyandıktan kısa bir süre sonra yapılan kahvaltı daha canlı hissetmene neden olur ve vücudunun gün boyu enerjisini sürdürmesine yardımcı olur. Tam buğday ekmeği ile iki adet haşlanmış yumurta, kaliteli protein ve sağlıklı karbonhidratlardan oluşan güzel bir kahvaltı olur. Aynı şekilde meyve, süt ve yulaf gibi besin ürünleri gün boyunca ihtiyacın olan enerjiyi sağlar.

 

Bol bol su iç.

Gun boyunca enerjini yuksek tutmanin yollari - FRAPANY 4Vücudunun sussuz kalması senin ciddi anlamda yorgun hissetmene neden olabilir. Yemeklerde mutlaka bir bardak suyu masanda bulundur ve her zaman yanında dolu su şişesi taşı.

 

Hareket et.

Gun boyunca enerjini yuksek tutmanin yollari - FRAPANY 5Çok uzun süre oturman kendini bitkin hissetmene neden olur. Gün boyunca az da olsa aktif olmak daha fazla enerji hissi kazandırır. Uykulu ve yorgun hissetmeye başladığın zaman birkaç esneme hareketi yaparak eski enerjine geri kavuşabilirsin. Sabah ya da akşam fark etmeksiniz, düzenli olarak yapılan egzersiz kendini her daim enerjik ve aktif hissetmeni sağlar.

 

Sağlığına önem ver ❤ FRAPANY

Yorum bırakın