Saç kırılmalarını engellemenin 10 basit yolu

Her gün düzleştirici kullanan ya da fön çektiren ve pahalı ürünlerle saçları korumak için saatler harcayan kadınların saç kırıkları ile olan savaşı kazanmaları olanak dahilinde görünmüyor.

Saçlarının bakımı için daha fazla para harcamadan önce günlük rutinine bir bakmalısın. Belki birkaç küçük değişiklikle saçların sana teşekkür eder.

İlgini çekebilir…
Saçlarının uzamasına yardımcı olabilecek bilmediğin 8 tüyo

Saçını kurutmayı öğren.

Saç kurutmanın en sağlıklı yolu doğal bir şekilde kurutmaktır. Ama tabi soğuk havalarda hasta olmamak için, işe geç kalmamak için ya da ıslak kafayla uyumamak için fön makinesine sarılırız. Fön ile saçlarını kuruturken sadece diplerini kurut ve uçlarını doğal olarak kuruması için bırak. Isı, sadece hava olarak üflese bile, saç uçlarına çok zarar verir.

Saçını doğru şekilde tara.

Günlük kullandığın tarağı akıllıca seçmelisin. Mesela sert plastikten oluşan taraklar saça zarar verir – geniş ve yumuşak fırçaları tercih etmelisin. Saçlarını tararken uçlardan başlamalı, saç diplerini en son taramalısın.

Sadece saç diplerine şampuan uygula.

Bütün saçını olduğu gibi kafanın üzerinde toplayıp yıkamaya başlama. Bunun yerine saçların doğal halindeyken sadece diplerini yıka. Saçın gövde kısmı ve özellikle de uçları diplerine kıyasla çok daha az kirlenir ve bu kısımlar durulama sırasında zaten kendiliğinden yıkanmış olurlar.

Her zaman saç kremi kullan.

Saç kremini direk olarak uçlarına uygulamalısın. Yoğun olarak sürdüğün kremin daha etkili olması için 2-3 dakika bekleyip durulamalısın. Durulama esnasında ise tamamen bütün kremi saçlarından akıtmazsan saçların biraz daha yumuşak ve parlak olur.

Havlu ile sürterek kurutma.

Ne yazık ki hepimizin çok sevdiği bir alışkanlık bu! Havlu ile bu denli samimi olmak yerine havluyu saçın etrafına sarmak ve narin bir şekilde farklı yerlerinden havluyu sıkarak saçın nemini almak daha sağlıklı olur.

Saçların ıslakken sadece geniş dişli taraklar kullan.

Islak saçın kırılmaya ve kopmaya karşı direnci çok azdır. Eğer illaki saçların ıslakken taramak istiyorsan kalın ve geniş dişli tarak seçmelisin. Bu taraklar saçına olabildiğince az zarar verir.

Her gün saçını yapma.

Bazı günler tepeden topuz yapmak ya da örmek te güzel bir fikir olabilir. Hem saçlarına kendi yağıyla beslenme imkanı verirsin hem de düzleştirici ya da fönden kaynaklanan zararı azaltmış olursun.

Düzleştirirken…

Saç düzleştirici kullanırken her zaman tarak ile beraber kullanın. Tarak, saçların aynı yönde durmasını sağlayarak kırılmasını engeller.

Kıvırcık yaparken…

Saç maşası kullanırken saçlarınızı uçlarından değil, köke yakın yerinden şekillendirmeye başlayın. Saçınızı maşaya doladıkça saç uçlarınız tam ısı kaynağının üzerine gelmediği için daha az zarar görür.

Son tüyo…

Saç uçlarında kırıklarının olması saçlarını tamamen kaybedeceğin ya da düzelmesi için kısacık kestirmen gerektiği anlamına gelmez. Saç kırılmalarını engellemenin bir kısmı da kırık olan saç uçlarına bakmaktır. Bu nedenle kırıkların tamamen gitmesini istiyorsan belli aralıklarla saçlarını uçlarından kestirmen gerekir.

Çok güzel olduğunu sakın unutma ❤ FRAPANY

Yorum bırakın