‘Fit’ ne anlama geliyor?

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 1

İster 34 beden ol ister 44, ‘fit’ kelimesi birçok insanı motive ettiği gibi seni de eder. Bazıları ayna karşısında daha güzel görünmek için formda olmaya çalışır, bazıları da sağlıklı yaşamak için. Ancak çoğu kişinin es geçtiği belki de en önemli nedenlerden biri ise formda olmanın verdiği his.

Fit, teknik açıdan kişinin sağlığını ölçmenin çeşitli yollarını içeren bir sözcüktür. Eğer gerçekten fitsen, yağsız vücut kütlen (kas, kemik, tendon ve bağlar) ile vücut yağın orantılıdır.

İlgini çekebilir…
Egzersiz mazeretlerini senin için kontrol ettim

Fit, yetenekli olduğun anlamına gelir.

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 2

Eğer gerçekten kararlı ve tutarlıysan, egzersiz yaparken her şeyi yapabilecekmiş gibi hissedersin. Formda olmak kendini becerikli hissetmeni sağlayarak özgüvenini arttırır ve hayatının birçok alanında daha cesur ve başarılı olmanı sağlar.

Fit, güçlü olduğun anlamına gelir.

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 3

Ayna karşısında güzel vücudunu seyretmekle birlikte aynı zamanda kavanoz kapağı açabilirsin ya da geniş, ağır bir kutuyu kaldırırken kimsenin yardımını istemezsin. Çünkü güçlü olduğunu bilirsin. Sahip olduğun fiziksel gücün kısa bir zamanda zihinsel güce dönüşür ve sadece vücudunla güçlü hissetmekle kalmaz, aynı zamanda ruhsal açıdan da dirençli hissedersin.

Fit, mutlu olduğun anlamına gelir.

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 4

Sağlıklı olduğunda mutlu olmak çok daha kolaydır. Bunun ve formda olduğun için minnet duyarsın. Fit olmak özgüvenini arttırır, kendine inancını arttırır ve daha mutlu bir insan olman için zemini hazırlar.

Fit, motive edicidir.

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 5

Formda olduğun zaman senin gibi fit ve sağlıklı olan diğer insanlara daha fazla dikkat etmeye başlarsın. Bu kıyaslama değildir, aksine seni motive eder. Hep daha fazlasını yapmaya çalışırsın, hep daha iyiyi istersin. Ne kadar çok çalışırsan sonuçlarını o şekilde çabuk görürsün. Ve belli bir yerden sonra sen kendi kendini motive etmeye başlarsın.

Fit ne anlama geliyor - FRAPANY 6

Fit, senin de başarabileceğin bir yaşam tarzı. Kararlı ve sabırlı olmalısın. Sadece kendini kendinle kıyaslamalısın. Formda gözükmek çok güzel olabilir ama formda hissetmenin verdiği his apayrı.

Sen de yapabilirsin ❤ FRAPANY

Yorum bırakın