Güzel gözükmek saatlerine mal olmamalı

Her şeyden önce bilmen gereken çok önemli bir şey var…
Sen çok güzelsin.
Sen her halinle çok güzelsin.
Sakın unutma 😉

Şimdi gelelim konumuza, makyaj…

Her sabah seni banyoda bekleyen bir profesyonel makyaj artistin olsa ne şahane olurdu değil mi? Ne yazık ki birçoğumuz gerçek hayatta (özellikle de sabahları) makyaj için 10 dakikayı bile zor ayırabiliyoruz. Ertelediğimiz alarmlar, tekini bulamadığımız çoraplar, kahvesiydi, giysisiydi – zaten sabahları insan kılığımıza geri dönmek bayağı zamanımızı alıyor. Süslenmek için geriye pek bir şey kalmıyor.

Bu kısıtlı zaman içerisinde gerçekçi bir şekilde güzel bir makyaj yapmış olmak istemez misin? Cevabın evet ise işte sana birkaç tüyo…

İlgini çekebilir…
Sabah evden daha hızlı çıkmak için yapabileceklerin

Eğer sadece 3 dakikan varsa süper 3’lüyü kolaylıkla uygulayabilirsin; fondöten, kaşlar ve maskara… Eğer genelde bu şekilde makyaj yapıyorsan olabildiğince basit ve kaliteli ürünler kullanmaya çalış ki 3 dakikalık olay 15 dakikaya dönüşmesin.

5 dakika hala etkileyici ve basit bir makyaj için iyi bir zaman. Kolay sürülen bir eyeliner, bir kat maskara, kapatıcı ve fondöten – hatta natürel bir renkte ruj ya da dudak parlatıcısı da katabilirsin. Daha ne olsun!

Biraz daha belli olan makyaj için 10 dakika yeterli olur. Bronzer, allık ve aydınlatıcı üçlüsünü kullanarak yüzünde daha derin hatlar oluşturabilir, far ve eyeliner ekleyerek gözlerini biraz daha ön plana çıkarabilirsin.

Çok zamanınız varsa, mesela 15 dakika, tüm bunların yanı sıra kontür uygulayarak daha göze çarpıcı bir makyaj yapabilirsiniz. Tabi kontür yapabiliyorsan 🙂

Makyaj için ayırdığın bu kısıtlı zamanı en iyi şekilde kullanmak için malzemelerinin bir önceki günden temiz ve düzenli bir şekilde seni beklediğine emin ol ve makyajını uygularken dikkatini dağıtabilecek şeylerden kaçın. Daha iyi bir sonuç almak için Youtube’dan makyaj videolarını izleyebilirsin.

Sen her zaman güzelsin ❤ FRAPANY

Yorum bırakın