Makyaj soruları: Sıvı mı, krem mi, toz mu?

Makyaj sorulari… sivi mi, krem mi, toz mu - FRAPANY 1

Güzellik ürünleri için piyasada çok fazla seçenek bulunmakta, bu eğlenceli gibi gözükse de, bu kadar çok seçenek içerisinde insanın kendisini kaybetmesi çok normal. Farklı ürün gruplarının yanı sıra her ürün kategorisinde olan farklı markalar, renkler, formüller… ciddi anlamda kafa karıştırıcı değil mi?

Makyaj sorulari… sivi mi, krem mi, toz mu - FRAPANY 2

En büyük çelişkilerden biri de sıvı, krem veya toz yüz makyajı.

Cilt tipini ve istediğin görünüşü rehberin olarak kullanmalısın. 

Makyaj sorulari… sivi mi, krem mi, toz mu - FRAPANY

Sıvılar genelde daha düz ve kuru bir görünüm verir. Eğer yağlı cildin varsa ve parlaklıktan ziyade canlı bir görünüş istiyorsan sıvı fondöteni tercih etmelisin.

Kremler ise daha parlak kalır ve kuru ciltler için idealdir. Ayrıca kremler görünüşe parıltı da katar.

Makyaj sorulari… sivi mi, krem mi, toz mu - FRAPANY

Toz fondöten diğer fondöten çeşitleriyle karıştırarak kullanacağınız uygulaması en kolay olanıdır. Ancak çok fazla kullanılırsa kalıp gibi durur ve çizgilere neden olur.

Tozları sıvı ve krem fondötenlerin üzerine rahatlıkla uygulayabilirsin ve çokta güzel, canlı bir hava katar. Ama sıvı ve kremleri tozun üzerine kullanmaktan kaçınmalısın. Tozu kullanmadan önce ciltte olan fondötenin kuruduğundan emin olmalısın. Yağlı T bölgesine ve gözlerin alt kısmına küçük bir fırça yardımı ile uygula. Böylece yüzünün farklı yerlerinde parlaklık ve dağınıklık olmaz.

Makyaj sorulari… sivi mi, krem mi, toz mu - FRAPANY 5

Tabi ki de sen kendi cildin için en uygun olanı deneyerek öğreneceksin. 

Çok güzelsin ❤ FRAPANY

Yorum bırakın