Her zaman güzel çıkmak için nasıl poz vermelisin?

Eminim ki hiç görmek istemediğin en azından birkaç tane fotoğrafın vardır. Sosyal medya paylaşımlarının takıntı haline geldiği günümüzde artık bir fotoğraf için nasıl poz verileceğini bilmemek üzgünüm ama bir seçenek değil.
En iyi açını ve pozlarını bulmak sosyal medyan için can kurtarıcı olabilir.

Dilini kullan. 

Evet biliyorum kulağa oldukça tuhaf geliyor ama dinlemelisin. Dilini ağzının çatısına bastırarak boynunu ve çeneni daha uzun gösterebilir ve gıdının çıkmasını önleyebilirsin.

Yüzünü farklı açılardan göster. 

Yüzünün direkt fotoğrafının çekilmesi gölgeyi yok ederek suratını daha geniş ve büyük gösterir. Bunun yerine natürel olacak şekilde kafanı farklı açılarda tutarak poz verebilirsin.

Vücudunu çevir ve kolunu yerleştir. 

Bu çok eski ve klasik bir kırmızı halı pozudur. Vücudunu yaklaşık 45 derecelik açı ile çevir ve kameraya yakın olan kolunu kalçanın üzerine yerleştir. Ayrıca bir ayağını diğerinin önüne yerleştirip vücut ağırlığını arka ayağına verirsen kalçan daha güzel gözükür.

Ayak bileklerini çaprazlama yerleştir. 

Özellikle açık alanda çekilen fotoğraflarda, baldırlarından başlayarak bacaklarını çapraz şekilde poz vermelisin. Bu pozisyon kalçalarının daha dar ve bacaklarının daha uzun gözükmesini sağlar. Bacaklarını uzun göstermek istiyorsan, bu pozu otururken de kullanabilirsin.

Grubu takip etme. 

Grup pozundaki en önemli etken herkesin farklı bir poz vermesidir. Buradaki püf noktaları uygulayarak rahat olduğun pozu vermelisin.

Kameraya gülmeyi öğren. 

Kamera karşısında doğru bir şekilde gülümsemek zor olabilir. Geniş gülersen yanakların şiş ve gözlerin küçük gözükür. Az gülümsersen de bu seni kamera karşısında ‘suratsız’ yapabilir. En doğrusu natürel olan yumuşak bir gülümsemedir.

Dik dur. 

Belki şimdiye kadar binlerce kez duydun ama evet dik durmak ciddi anlamda farklılık yaratıyor. Fotoğraflarda dik durmak uzun gözükmenin yanında güçlü ve kendine güvenli gözükmeni de sağlar.

Orantıyı anla. 

Bu çok basit bir kuraldır – kameraya yakın olan daha büyük gözükür.

Rahatla. 

Profesyonel model değilsen, büyük ihtimalle fotoğrafların arkadaşlarınla beraber eğlence için çekilir. Poz verirken rahat olmalı ve kendini kasmamalısın. Doğallığın senin en büyük güzelliğin, sakın unutma.

‘cheeese’ de ❤ FRAPANY

Yorum bırakın